Перейти до основного вмісту

Які м'язи качаються під час бігу?

Які м'язи качаються під час бігу? На це питання, як виявилось, люди часто шукають відповідь в інтернеті. Як досвідченого бодібілдера, мене цей факт завжди трохи забавляв, але потім я подумав, що хтось може тільки починає знайомитися зі спортом або просто зі здоровим способом життя, тому я вирішив трохи освітити це питання та дати коротку відповідь в цьому пості.

Відразу відповім на питання, що під час бігу м'язи не качаються, звичайно якщо ви маєте на увазі, що біг зможе збільшити м'язову масу. Ні. Біг не забезпечує таке навантаження, яке може принудити тіло адаптуватися через гіпертрофію м'язів.

Вірніше, якщо ви тільки почали бігати, то ваші м'язи через кілька днів війдуть у, так званий, тонус, злегка надуються, тому що вони накопичать в собі більше гликогену, ніж зазвичай, який є м'зовим паливом.

Це є нормальна реакція організму на фізичні навантаження та додаткові витрати енергії. Коли починаєш регулярно тренуватися і витрачати багато глікогену, тоді організм накопичує енергію у вигляді глікогену у м'язах більше ніж до тренувань.

Тримається цей тонус поки ви будете регулярно бігати. Але отримати ефект росту м'язів, такий як від тренувань в тренажерному залі з навантаженнями, коли ростуть м'язові волокна — не вийде.

Які м'язи працюють під час бігу? У роботу під час бігу включаються практично всі м'язи тіла . М'язи тулуба працюють, як стабілізатори, а от м'язи ніг і сідниці безпосередньо рухають, і беруть на себе все навантаження.

Не треба забувати і про серцевий м'яз. Серце так само працює під час бігу і, при чому, дуже інтенсивно. Взагалі помірний біг дуже корисний для серцево-судинної системи та реально зміцнює серце, і продовжує його життя.

Подивіться відео, як Йохан Блейк кидає виклик Усейн Болту, найшвидшій людині, у 2012 році.




Коментарі

Популярні пости

Як схуднути в домашніх умовах? Моя ефективна та проста дієта

Як можна накачатися в домашніх умовах з нуля без спортивного обладнання?

Які м'язи працюють при віджиманні від підлоги?

М'язи агоністи і антагоністи