Перейти до основного вмісту

Як схуднути в домашніх умовах? Моя ефективна та проста дієта

 І знову про це наболіле питання: «Як схуднути?» Я вирішив написати цей пост після того, як мене вже в котре знову запитали: «Як ти так легко худнеш?», «Як тобі так легко вдається підтримувати форму?» Тому я хочу поділитися моєю простою та ефективною дієтою для схуднення в домашніх умовах, яка може допомогти схуднути в животі, в бедрах і ногах, та на сідницях навіть без фізичних вправ, та без шкоди для здоров'я.

Я надам наочні пояснення та розрахунок потенційного зменшення ваги, а також трохи звернуся до фізіології людини.

Як схуднути в домашніх умовах? Моя ефективна та проста дієта


Цей спосіб похудіння базується, підкреслюю, на маніпуляції з калорійністю продуктів.

Чому я наголосив на маніпуляції з калоріями? Тому що існує метод схуднення через психосоматику і він, я вважаю, більш глибокий та ефективніший. Хоча цей метод ще не набув широкого поширення серед українців.

Згідно з психосоматикою, а саме з психосоматичними проявами у тілі людини по відношенню до ваги тіла, основна причина зайвої ваги та ожиріння знаходиться в нашій психіці.

Різноманітні внутрішні конфлікти чи психічні травми викликають емоційне напруження, непокоять, і створюють внутрішній стрес, який впливає на тіло людини, і спонукає наше тіло накопичувати жир в якості захисту.

Також, внутрішні конфлікти штовхають нас до емоційного заїдання, коли ми знаходимо спокій та комфорт у смачній їжі, використовуємо їжу, як ліки для уникнення та зменшення напруги викликаної внутрішніми конфліктами. Але це полегшення саме тимчасове. Це пояснює проблему утримання бажаної ваги та повернення зайвої ваги після схуднення, оскільки внутрішні конфлікти залишаються невирішеними, продовжуючи турбувати психіку та тіло, і людина знову повертається до емоційного заїдання. Однак ця серйозна тема потребує окремого посту.

У цьому ж пості я зосереджусь на чистій фундаментальній фізиці людського тіла та похудінні у випадку, коли втрата ваги залежить виключно від зменшення кількості енергії отриманої з їжею.

Моя проста дієта для схуднення дозволяє мені задовольнити нав'язливе бажання поїсти, вгамувати голод і зменшити стрес, навіть не потребуючи підрахунку калорій.

Я можу скинути 15-20 кг ваги за 12-15 тижнів, використовуючи мою просту дієту. Але я при цьому додатково тренуюся. Без тренувань результат може бути меншим.

Так, я стверджую, що, якщо людина здорова, без хвороб і розладів, схуднути природним і здоровим способом легко навіть у домашніх умовах!

Ви можете закидати мене аргументами, виправдовуючи труднощі та виклики при схудненні в животі, на сідницях чи стегнах. З одного боку я розумію, що це дійсно нелегко для багатьох, а з другого боку — неможливо скасувати або змінити фізіологію людського тіла.

Я вірю і завжди кажу, що людське тіло ідеальне! Неперевершене!

Організм людини блискавично реагує на будь-які впливи і подразники. Якщо надходження енергії з їжею зменшується, організм негайно це розуміє і реагує, використовуючи накопичені енергетичні ресурси, якими здебільшого є внутрішній і підшкірний жир.

Так, організм намагатиметься зберегти й ефективно використовувати ці ресурси, оскільки вони необхідні для виживання, але у нього немає іншого вибору, окрім як використовувати їх для процесів життєдіяльності, а це означає, що кількість жиру буде зменшено.

Тому я вважаю, і це логічно, що навіть людина з хворобами чи розладами худне, якщо її організм отримує менше енергії, ніж витрачає. Це відповідає законам фізики та фізіології людини.

Також, в організмі є й інші джерела енергії, такі як глікоген і навіть білкові структури самого тіла, наприклад, м’язова тканина, яку організм може використовувати, як джерело енергії в екстремальних умовах, але це окрема тема.

Отже, в чому проблема простого зменшити калорії отримані з їжі? Так, так, я знаю, це велике питання.

Гаразд, досить ходити навкруги. Далі безпосередньо про вирішення питання.

Як схуднути в домашніх умовах?

Для схуднення у мене є головне правило: потрібно просто зменшити всі порції звичайної їжі вдвічі, але добавити суто овочеві салати з зеленню.

Все просто. І я починаю худнути.

Салати овочеві я їм скільки забажаю, без будь-яких обмежень. Споживаю їх буквально кілограмами. Рецептів салатів дуже багато. Вони дуже смачні та дуже корисні. По суті, це можуть бути просто овочі.

А ще, під час прийому їжі, я їм салат з овочів та зелені першим, який практично повністю наповнює шлунок, а вже після нього інші страви, для яких ледве хватає місця, але це і є моїм наміром.

Я люблю їсти різні салати. Я люблю заправляти салати переважно нежирною сметаною. Але іноді я заправляю їх оливковою олією або сонящниковою першого віджиму. Однак рослинні жири дуже калорійні, тому їх споживання потрібно контролювати.

Я можу зрідка їсти солодощі або фаст-фуд, але тільки половину своєї звичайної кількості!

Що відбувається в результаті цих маніпуляцій з їжею?

Овочі, здебільшого, дуже низькокалорійні, а це означає, що їх можна їсти багато, але ваш організм отримує від них дуже мало енергії. В результаті я можу багато їсти, відчувати ситість і насичення, а це є важливий момент. Таким чином я не відчуваю постійної тяги до їжі, голоду та думок про смачненьке, та продовжую худнути.

Але! Раз на тиждень, один прийом їжі, як правило після тренування, я дозволяю собі їсти абсолютно все, що захочу, скільки захочу, навіть солодощі та фастфуд. Це своєрідна нагорода за те, що я дотримувався дієти, старанно втрачаючи жир весь тиждень.

Далі після цього я продовжую дотримуватися моєї простої дієти для схуднення.

Я впевнений, що при такому харчуванні ви зможете похудати вдома навіть без тренувань і вправ, адже організм просто не отримує достатньо енергії для життєдіяльності і використовує накопичений жир, як джерело енергії. Проте ваше тіло функціонує нормально, тому що ви не відчуваєте стресу від недоїдання, оскільки на цій дієті ви отримуєте багато їжі, а з нею вітаміни та мінерали.

Для наочності надаю розрахунки калорій і потенційної втрати ваги

У минулому я провів приблизний підрахунок необхідних мені калорій, та визначився з приблизною калорійністю продуктів. Від того часу я не займаюся щоденним підрахунком калорій. Хоча я до сих пір все пам'ятаю. Натомість я дотримуюся моєї стратегії харчування щоразу, коли прагну зменшити відсоток жиру в організмі.

Приклад підрахунку калорій, щоб підтвердити мої твердження

Якби ви споживали близько 2400 калорій на день, та ваша вага залишалася відносно стабільною, і у вас був надлишок жиру під шкірою, а потім ви вдвічі зменшили порції їжі, ви споживали б близько 1200 калорій. Зафіксували цю цифру.

Розрахунки калорійності салатів та потенційного зменшення ваги

Калорійність салатів в основному буде залежати від жирності заправки.

Самі овочі та зелень я в розрахунок не включаю, тому що їх калорійність становить близько 10-15 калорій на 100 грамів. І деякі з цих калорій навіть не будуть йти на користь тілу через велику кількість клітковини у овочах, тобто овочі просто пройдуть черз кишечник.

Якщо ви заправите свій салат 100 грамами сметани 10%, ви отримаєте близько 115 калорій.

Якщо ви їсте такий салат або подібний тричі на день, ви споживаєте близько 345 калорій.

 Разом: 1200 калорій із їжі, що залишилася після зменшення порцій, плюс 345 калорій із салатів —  отримуємо 1545 калорій на день.

2400 - 1545 = 855 калорій — ваш денний дефіцит енергії.

З таким надходженням калорій ви втрачатимете до 1 кілограма ваги тіла на тиждень.

Розрахунок простий: людський жир містить приблизно 700 калорій у 100 грамах, а у вас є енергетичний дефіцит приблизно 850 калорій на день. Ми обчислюємо пропорційно й отримуємо втрату жиру приблизно 120 грамів на день, множимо на 7 днів і отримуємо зниження ваги на 840 грамів за тиждень або 3,6 кілограма за місяць.

Якщо за таких же умов ви заправите ваші салати ложкою оливкової олії першого віджиму, яка містить близько 150 калорій у ложці, то ви будете втрачати близько 700 грамів жиру за тиждень і 3 кілограми за місяць.


Як стверджують багато досліджень, втрата 1 кілограма на тиждень є природною та без шкоди для здоров'я. А якщо ви страждаєте від ожиріння, то це навіть на користь, і ваш організм скаже вам велике дякую.

А якщо ви додатково почнете відвідувати тренажерній зал, то зможете ще швидше спалювати жир на животі, стегнах, ногах і сідницях.

Для цього у мене є ефективне тренування для схуднення всього тіла в тренажерному залі, яке підходить як для чоловіків, так і для жінок.

Цей спосіб здається мені простим. Принаймні це працює для мене. Ви теж можете спробувати. Можливо, цей спосіб схуднення вам підійде, і ви побачите, як цифри на вагах зменшаться.

Любіть своє тіло, бережіть себе! Удачі вам!

Коментарі

Популярні пости

Як можна накачатися в домашніх умовах з нуля без спортивного обладнання?

Які м'язи працюють при віджиманні від підлоги?

М'язи агоністи і антагоністи