Перейти до основного вмісту

Тренування для схуднення всього тіла в тренажерному залі для жінок та чоловіків

 Що робити в тренажерному залі для схуднення? Напевно тренуватися. Але яке тренування для схуднення краще? Які вправи є більш ефективні. По якій програмі тренуватися? Ці та інші питання виникають у жінок та чоловіків, які хочуть зменшити вагу тіла за допомогою тренувань у тренажерному залі.

Взагалі, ви можете мати навіть непогані результати використовуючи практично любі вправи. Але якщо використовувати спеціалізовані тренування для схуднення, тоді результати будуть кращими, швидшими та помітнішими.

Я вам пропоную комплекс фізичних вправ із зображеннями та важливі пояснення. Я сам використовую такі тренування для спалювання підшкірного жиру. Цей комплекс я використовував навіть коли готувався до змагань з бодібілдингу та зменшував вагу тіла на 15 - 20 кг за 12 -15 неділь.

Програма тренувань для схуднення в тренажерному залі для жінок та чоловіків


Ефективне тренування для схуднення в тренажерному залі для жінок та чоловіків

Опис: Це просте та ефективне тренування допомагає схуднути за рахунок зпалювання великої кількості калорій, спонукаючи тіло використовувати жирові відкладення, як паливо для м'язів. Також підвищує витривалість та сприяє прискоренню обмінних процесів.

Приклади ефективних вправ для схуднення всього тіла в тренажерному залі

1. Жим зі штангою або з гантелями лежачи
Bench Press

    Dumbbells Bench Press

2. Тяга штанги з нахилом або вертикальна тяга блоку
Bent-over RowCable Pulldown

3. Тяга штанги до підборіддя
Barbell Upright Row

4. Присідання зі штангою або жим ногами
SquatsLeg Press

5. Станова тяга класична
Barbell Deadlift

6. Підйом тулуба на похилій лавці

Пояснення

Таке тренування для схуднення називають "Кругове". Кругове тренування — це метод, при якому ви виконуєте вправи одну за одною, ніби по колу, а саме: ви виконуєте один підхід для вправи №1, потім один підхід для вправи №2, далі для вправи №3 і так далі, з мінімальним відпочинком між вправами або зовсім без відпочинку між ними.

Особисто для мене перервою між вправами є час, поки я дійду до наступного тренажеру чи місця виконання вправи. Я не поспішаю, а просто йду до наступого тренажеру. Я спокійно та монотонно виконую вправи коло за колом, насолоджуючись відчуттям у м'язах.

Такий темп виконання вправ дозволяє тренуватися досить довго без значного фізичного виснаження.

Так можна повторювати протягом чотирьох або більше кругів, залежно від індивідуальних фізичних можливостей людини.

Основні пункти:

  • Мінімальна кількість кругів - 4. Більше кругів - більше схуднення.
  • Загальна кількість вправ - 6
  • Кількість повторень у кожному підході - 15
  • Мінімальна кількість тренувань в неділлю - 3. Якщо дозволяють фізичні можливості та час, можна тренуватися частіше.

Таким чином, після чотирьох кругів ви виконаєте 4 підходи по 15 повторень у кожній вправі.

Такі заняття в тренажерному залі особливо ефективні для схуднення та можуть дати кращі результати, якщо ваші тренування проходять досить довго.

Під час кругових тренувань важливо використовувати навантаження, що дозволять виконувати вправи без відпочинку між сетами, але не дуже легкі. 

Тренування не повинне бути важким чи інтенсивним, а повинно бути саме довгим, витратним у енерготичному сенсі. Не доводьте себе до стану, коли ваше серце ось ось вискочить.

Послідовність вправ може бути такою, в якій вони вказані вище у прикладі вправ.

Якщо в тренажерному залі є кардіозона, тоді ваше тренування для схуднення можна доповнити кардіо сесією після тренування з навантаженнями, приблизно 20-30 хвилин, але не з високою інтенсивністю.

Для схуднення рекомендується підтримувати пульс у межах 110-130 ударів на хвилину.

Ви можете пройти 4 кола вправ з навантаженнями, а потім зробити кардіо 20 - 30 хвилин.

Якщо в залі не має кардіотренажерів, тоді робіть більше кругів виконуючи вправи з навантаженнями.

Під час кругового тренування, якщо необхідне обладнання у спортзалі зайнято, ви можете використовувати альтернативне вільне обладнання для виконання подібної вправи. Наприклад, жим з гантелями замість жиму штанги або будь-який тренажер для жиму де задіюються грудні м'язи, тріцепси та передні дельти.

Для тренувань для схуднення рекомендується обирати комплексні, багатосуглобні фізичні вправи, які виконуються двома руками чи ногами та одночасно залучають декілька м'язових груп.

Такими вправами є, наприклад,  присідання або жими лежачи. Вони залучають багато груп м’язів одночасно і максимізують витрати енергії, що саме і потрібно для схудненя всього тіла.

Усі 6 вправ представленні вище на цій сторінці є прикладами таких врпав та дозволяють задіяти всі м'язи тіла за одне тренування.

Вони підходять як для початківців, так і для досвідчених відвідувачів тренажерного залу.

Щоб запобігти травмам, важливо розігрітися перед тренуваннями. Я рекомендую розігріватися використовуючи орбітрек(еліптичний тренажер) протягом 5 хвилин. Якщо такого немає, тоді розігрійтеся на велотренажері. А після розминки виконайте кілька вправ на розтяжку.

Ще я тільки нагадаю, що для ефективного схуднення потрібно зменшити калорійність вашого добового раціону харчування, щоб не виникло ситуації, коли ви сумлінно відпрацювали на тренуванні для схуднення, а потім сповна компенсували всі витрачені калорії, а ваша вага така і залишилася.

Для цього в мене є для вас Моя проста та ефективна дієта для схуднення, яка допоможе похудіти в животі, стегнах і ногах, та на сідницях. 

Бажаю наснаги та гарних результатів!

Коментарі

Популярні пости

Як схуднути в домашніх умовах? Моя ефективна та проста дієта

Як можна накачатися в домашніх умовах з нуля без спортивного обладнання?

Які м'язи працюють при віджиманні від підлоги?

М'язи агоністи і антагоністи